Dinjstati na malo ulja luk, češnjak i mrkvu.
Sastojci
0 kom 700 gr pilećih prsa
0 kom 600 ml vrhnja za kuhanje
0 kom 1 glavica luka, 1 mrkva, 2 češnja češnjaka
0 kom začini sol, papar, Vegeta, peršin
0 kom malo ulja
Priprema
01.
02.
Posoliti da ispusti sok.
03.
Danas sam piletinu koristila kao preljev makaronima (Barilla fuslli).
04.
Vi možete isto, a možete poslužiti uz krompir (kuhani, pečeni), povrće (kuhano ili na žaru), Također, piletini možete dodati šampinjone :)
05.
Dodati vegetu i papar.
06.
Prsa izrezati na kockice, ubaciti u pripremljeno povrće.
07.
Dinjstati dok piletina ne pobijeli.
08.
Zatim dodati vrhnje za kuhanje, peršin, malo papra i soli po potrebi.
09.
Kuhati 5 min.
10.
Umutiti dvije žličice vode s brašnom pa uliti radi gustoće, miješati da se sve sjedini 1-2 min.
11.
*Gustoću određujete količinom dodanog gustina ili brašna što opet ovisi radi li se o prilogu, umaku ili preljevu.