Pileća prsa u vrhnju - preljev ili prilog jelu

Pileća prsa u vrhnju - preljev ili prilog jelu

Sastojci

0 kom 700 gr pilećih prsa
0 kom 600 ml vrhnja za kuhanje
0 kom 1 glavica luka, 1 mrkva, 2 češnja češnjaka
0 kom začini sol, papar, Vegeta, peršin
0 kom malo ulja

Priprema

01.

Dinjstati na malo ulja luk, češnjak i mrkvu.

02.

Posoliti da ispusti sok.

03.

Danas sam piletinu koristila kao preljev makaronima (Barilla fuslli).

04.

Vi možete isto, a možete poslužiti uz krompir (kuhani, pečeni), povrće (kuhano ili na žaru), Također, piletini možete dodati šampinjone :)

05.

Dodati vegetu i papar.

06.

Prsa izrezati na kockice, ubaciti u pripremljeno povrće.

07.

Dinjstati dok piletina ne pobijeli.

08.

Zatim dodati vrhnje za kuhanje, peršin, malo papra i soli po potrebi.

09.

Kuhati 5 min.

10.

Umutiti dvije žličice vode s brašnom pa uliti radi gustoće, miješati da se sve sjedini 1-2 min.

11.

*Gustoću određujete količinom dodanog gustina ili brašna što opet ovisi radi li se o prilogu, umaku ili preljevu.

žena.hr
12.11.2016.