oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na tanke ploške;
Sastojci
0 kom 500 g fileta pilećih prsa
0 kom solju, slatkom paprikom u prahu.
0 kom 30 g maslaca ili margarina
0 kom 30 g pšeničnog brašna
0 kom 150 g šampinjona (iz staklenke)
0 kom 125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja;
Priprema
01.
02.
posuti
03.
rastopiti i na njemu popržiti meso oko 7 min dok ne poprimi zlatnosmeđu boju;
04.
posuti sa
05.
i miješajući popržiti.
06.
ocijediti, izrezati na ploške, sačuvati tekućinu i doliti još vode da bude 250 ml (1/4 1) tekućine;
07.
uliti u meso i miješanjem prokuhati ploške šampinjona;
08.
dodati
09.
staviti na vatru i kuhati 5 min; jako začiniti solju, paprom i paprikom.
10.
-20 min
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb