Pileća prsa sa glazurom od naranče

Pileća prsa sa glazurom od naranče

Sastojci

0 kom ulje
0 kom 2 komada pilećih prsa
0 kom 1/2 žličice škroba
0 kom 1 žličica senfa
0 kom 50 ml soka od naranče
0 kom 2 žlice marmelade od naranče
0 kom 1 žlica sojinog umaka

Priprema

01.

U tavi zagrijte ulje te pecite piletinu dok ne poprimi zlatnu boju.

02.

U međuvremenu pomiješajte škrob i senf u manjoj zdjelici. Dodate preostale sastojke i promiješajte.

03.

Piletinu prebacite na tanjur za posluživanje.

04.

Uklonite preostalo ulje iz tave te u tavu nalijte umak. Zagrijte do vrenja uz stalno miješanje. Držite na vatri još 1 minutu nakon što zavrije uz stalno miješanje.

05.

Prelijte preko piletine.

žena.hr
7.3.2008.