Pileća prsa punjena slaninom i sirom

Pileća prsa punjena slaninom i sirom

Sastojci

0 kom 4 komada pilećih prsa
0 kom 4 komada slanine ili pancete
0 kom 50 g goude
0 kom sol i papar
0 kom crvena paprika
0 kom maslinovo ulje
0 kom kukuruzno brašno
0 kom 150 ml kokošjeg temeljca
0 kom peršin

Priprema

01.

Napravite rupu u debljoj strani pilećih prsa te napunite sa slaninom i sirom. Zatvorite sa čačkalicom.

02.

Začinite piletinu sa solju, paprom i crvenom paprikom.

03.

U tavi zagrijte maslinovo ulje te ispecite piletinu.

04.

U posudi dobro pomiješajte kukuruzno brašno i kokošji temeljac. Stavite na vatru i kuhajte 3-4 minute dok se umak ne zgusne. Na kraju umaku dodajte nasjeckani peršin.

05.

Poslužite umak preko pečene piletine.

žena.hr
3.5.2009.