Posipajte patlidžane sa solju i ostavite da odstoje 30 minuta. Nakon toga ih ocijedite.
Sastojci
0 kom 0,5 l kokošjeg temeljca
0 kom 200 g kuhane piletine, narezane na manje komadiće
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckani
0 kom 1 manji patlidžan, oguljen i narezan na kockice
0 kom 1 limenka pelata
0 kom 400 g odmrznutog špinata
0 kom ulje
0 kom timijan
0 kom sol i papar
Priprema
01.
02.
U loncu prepržite češnjak. Zatim dodajte patlidžane i pržite ih 10 minuta.
03.
U lonac dodajte luk te ga kratko prepržite.
04.
Dodajte usitnjene pelate, timijan te malo soli i papra. Pirjajte 30 minuta na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
05.
U međuvremenu ocijedite špinat.
06.
U lonac zatim dodajte temeljac, meso i špinat te pirjajte 30 minuta.