U locnu za juhu prepržite pancetu. Stavite je na stranu.
Sastojci
0 kom 4 kriške sitno narezane pancete
0 kom 450 g pilećih prsa, narezanih na manje komadiće
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 1 crvena paprika, narezana na manje komadiće
0 kom 30 g brašna
0 kom 750 ml kokošjeg temeljca
0 kom 2 veća krumpira, narezana na kockice
0 kom 175 ml mlijeka
0 kom timijan
0 kom papar
Priprema
01.
02.
U lonac dodajte piletinu te je pržite 3 minute. Dodajte luk i papriku te pržite još 5-6 minuta ili dok piletina ne počne dobivati zlatnu boju.
03.
Dodajte brašno te miješajte 1 minutu.
04.
Dodajte temeljac uz stalno miješanje te nakon toga krumpir. Kuhajte na srednje jakoj vatri 15-20 minuta ili dok krumpir ne omekša.
05.
U lonac vratite pancetu te dodajte mlijeko, malo timijana i papra. Držite još malo na vatri dok se sve ne zagrije.