Pileća jetrica

Pileća jetrica

Sastojci

0 kom 500 g pilećih jetrica
0 kom 500 g kiselih jabuka
0 kom solju
0 kom listićima mažurana
0 kom 500 g luka
0 kom 50 g maslaca
0 kom solju
0 kom 30 g maslaca
0 kom paprom
0 kom 4 žlice pšeničnog brašna,
0 kom 50 g maslaca
0 kom 4 velike kriške kruha

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, po potrebi izvaditi žilice i cjevčice;

02.

oguliti, izrezati na četvrtine, izvaditi sjemenke i narezati na ploške (ne pretanke),

03.

oko 25 min.

04.

očistiti, izrezati na ploške,

05.

zagrijati i na njemu pržiti ploške luka dok ne poprime smeđu boju; posuti

06.

izvaditi luk i ostaviti ga na toplome,

07.

zagrijati i na njemu pržiti ploške jabuka dok ne postanu svjetlosmeđe, izvaditi jabuke i ostaviti na toplome, jetrica posuti

08.

i uvaljati u

09.

zagrijati i staviti jetrica da se prže 8-10 min,

10.

staviti na rešetku i gurnuti u zagrijanu pećnicu, ostaviti da se peku dok ne poprime zlatnosmeđu boju, kriške kruha staviti na zagrijani tanjur i na njih položiti jetrica, posuti

11.

kolutiće luka i ploške jabuka staviti na jetrica i posuti

žena.hr
7.8.2013.