Pileća crostata sa medom i češnjakom

Pileća crostata sa medom i češnjakom

Sastojci

0 kom 50 ml meda
0 kom 30 ml šerija
0 kom 1 sitno narezana crvena paprika
0 kom 150 g smrznutog miješanog povrća
0 kom lisnato tijesto, odmrznuto
0 kom 30 ml sojinog umaka
0 kom 4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 1 žlica senfa
0 kom papar
0 kom 5 ml sezamovog ulja (po želji)
0 kom ulje
0 kom 200 g bijelog pilećeg mesa, narezanog na manje komadiće
0 kom 1 sitno nasjeckani luk

Priprema

01.

U maloj zdjelici pomiješajte prvih 7 sastojaka.

02.

U tavi na malo ulja pecite piletinu dok ne poprimi zlatnu boju. Prebacite piletinu na tanjur.

03.

Po potrebi u tavu dodajte još malo ulja te prepržite luk i papriku. Dodajte piletinu te pripremljeni umak sa medom. Pomiješajte te držite na vatri 3 minute.

04.

Dodajte smrznuto povrće i pomiješajte. Prebacite sve u veću posudu.

05.

Razvucite lisnato tijesto te ga stavite na papir za pečenje. Na tijesto nanesite meso i ostale sastojke tako da sa strane ostavite 5 cm. Podignite rubove tijesta.

06.

Pecite 25-30 minuta na 190 stupnjeva.

žena.hr
17.2.2008.