Pile u umaku od crnog vina

Pile u umaku od crnog vina

Sastojci

0 kom 1 pile
0 kom 80 g slanine prošarane mesom
0 kom 50 g maslaca ili margarina;
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 200 g šampinjona
0 kom 250 ml (1/4 l) crnog vina 250 ml (1/4 l) instant juhe 1 lovorov list 4 klinčića malo ružmarina
0 kom 2 pune žlice pšeničnog brašna
0 kom 3 žlice crnog vina
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, izrezati na 6-8 komada, natrljati solju i paprom,

02.

izrezati na kockice, rastopiti u otvorenom loncu na pritisak dodati

03.

pire od krumpira ili tijesto s maslacem, salata od cikorije.

04.

dodati meso i sa svih strana dobro zapeći;

05.

očistiti, sitno narezati,

06.

očistiti, oprati, izrezati na četiri dijela, luk i šampinjone dodati mesu, sve zajedno popržiti nekoliko minuta, dodati

07.

lonac zatvoriti i pirjati, gotovo meso staviti na zagrijan pladanj, ostaviti na toplome

08.

izmiješati sa

09.

dodati soku od pirjanja, zakuhati, kuhati oko 5 min, umak začiniti solju i paprom.

10.

za pile 8-10 minuta

11.

za umak oko 5 minuta

žena.hr
22.6.2013.