isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, izrezati na 6-8 komada, natrljati solju i paprom,
Sastojci
0 kom 1 pile
0 kom 80 g slanine prošarane mesom
0 kom 50 g maslaca ili margarina;
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 200 g šampinjona
0 kom 250 ml (1/4 l) crnog vina 250 ml (1/4 l) instant juhe 1 lovorov list 4 klinčića malo ružmarina
0 kom 2 pune žlice pšeničnog brašna
0 kom 3 žlice crnog vina
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
izrezati na kockice, rastopiti u otvorenom loncu na pritisak dodati
03.
pire od krumpira ili tijesto s maslacem, salata od cikorije.
04.
dodati meso i sa svih strana dobro zapeći;
05.
očistiti, sitno narezati,
06.
očistiti, oprati, izrezati na četiri dijela, luk i šampinjone dodati mesu, sve zajedno popržiti nekoliko minuta, dodati
07.
lonac zatvoriti i pirjati, gotovo meso staviti na zagrijan pladanj, ostaviti na toplome
08.
izmiješati sa
09.
dodati soku od pirjanja, zakuhati, kuhati oko 5 min, umak začiniti solju i paprom.
10.
za pile 8-10 minuta
11.
za umak oko 5 minuta
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb