Pile s mažuranom u povrću

Pile s mažuranom u povrću

Sastojci

0 kom 1 pile (oko 1 1/2 kg)
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 50 g maslaca
0 kom 2-3 žlice usitnjenog mažurana
0 kom 250 ml (1/4 l) bijelog vina
0 kom 1-2 zelene paprike (oko 250 g) 1-2 crvene ili žute paprike (oko 250 g)
0 kom 500 g rajčica
0 kom 1-2 žlice usitnjenog mažurana
0 kom Struja:
0 kom Plin:

Priprema

01.

oprati, posušiti, izrezati na četiri dijela, natrljati solju i paprom

02.

očistiti, sitno nasjeckati, izmiješati sa

03.

oko 1 h.

04.

komade piletine premazati dobivenom smjesom, dodati

05.

sve zajedno staviti u vatrostalnu posudu i u zagrijanoj pećnici peći oko 20 min, dodati jedan dio od

06.

isparenu tekućinu nadomjestiti ostatkom vina,

07.

prepoloviti, očistiti, oprati, izrezati na rezance,

08.

kratko uroniti u kipuću vodu (ne kuhati), isplahnuti u hladnoj vodi, oguliti i izrezati rajčice na četiri dijela nakon 40 min piletini dodati papriku, a nakon sljedećih 5 minuta rajčicu sve dobro promiješati i daljnjih 10 minuta pirjati;

09.

posuti preko piletine i povrća.

10.

oko 225.

11.

oko 4.

žena.hr
31.3.2013.