oprati, posušiti, izrezati na četiri dijela, natrljati solju i paprom
Sastojci
0 kom 1 pile (oko 1 1/2 kg)
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 50 g maslaca
0 kom 2-3 žlice usitnjenog mažurana
0 kom 250 ml (1/4 l) bijelog vina
0 kom 1-2 zelene paprike (oko 250 g) 1-2 crvene ili žute paprike (oko 250 g)
0 kom 500 g rajčica
0 kom 1-2 žlice usitnjenog mažurana
0 kom Struja:
0 kom Plin:
Priprema
01.
02.
očistiti, sitno nasjeckati, izmiješati sa
03.
oko 1 h.
04.
komade piletine premazati dobivenom smjesom, dodati
05.
sve zajedno staviti u vatrostalnu posudu i u zagrijanoj pećnici peći oko 20 min, dodati jedan dio od
06.
isparenu tekućinu nadomjestiti ostatkom vina,
07.
prepoloviti, očistiti, oprati, izrezati na rezance,
08.
kratko uroniti u kipuću vodu (ne kuhati), isplahnuti u hladnoj vodi, oguliti i izrezati rajčice na četiri dijela nakon 40 min piletini dodati papriku, a nakon sljedećih 5 minuta rajčicu sve dobro promiješati i daljnjih 10 minuta pirjati;
09.
posuti preko piletine i povrća.
10.
oko 225.
11.
oko 4.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb