isprati u hladnoj tekućoj vodi, izrezati na komade; začiniti

Sastojci
0 kom 1 pile
0 kom solju 1 žlicom slatke paprike 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 750 g poriluka
0 kom 125 ml (1/4 l) bijelog vina
0 kom 150 g slatkog vrhnja
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
Priprema
01.
02.
rastopiti, komade pileta premazati jednim dijelom masnoće;
03.
očistiti, oprati, izrezati na tanke kolutiće, eventualno još jedanput oprati; kratko pirjati u ostatku masnoće; dodati
04.
poriluk staviti u vatrostalnu posudu; dijelove pileta složiti na poriluk; staviti u zagrijanu pećnicu i peći; pečene komade pileta izvaditi, staviti na zagrijan pladanj, ostaviti na toplome;
05.
umiješati u poriluk, začiniti solju.
06.
oko 200
07.
oko 3
08.
oko 40 min.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb