Pile na poriluku u vrhnju

Pile na poriluku u vrhnju

Sastojci

0 kom 1 pile
0 kom solju 1 žlicom slatke paprike 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 750 g poriluka
0 kom 125 ml (1/4 l) bijelog vina
0 kom 150 g slatkog vrhnja
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:

Priprema

01.

isprati u hladnoj tekućoj vodi, izrezati na komade; začiniti

02.

rastopiti, komade pileta premazati jednim dijelom masnoće;

03.

očistiti, oprati, izrezati na tanke kolutiće, eventualno još jedanput oprati; kratko pirjati u ostatku masnoće; dodati

04.

poriluk staviti u vatrostalnu posudu; dijelove pileta složiti na poriluk; staviti u zagrijanu pećnicu i peći; pečene komade pileta izvaditi, staviti na zagrijan pladanj, ostaviti na toplome;

05.

umiješati u poriluk, začiniti solju.

06.

oko 200

07.

oko 3

08.

oko 40 min.

žena.hr
21.10.2017.