Pile na lovački način

Pile na lovački način

Sastojci

0 kom 1 pile pripremljeno za kuhanje (oko 1 kg)
0 kom paprom i soli;
0 kom 3 žlice maslinova ulja 60 g maslaca
0 kom 250 g šampinjona
0 kom 1/2 očišćenog luka
0 kom 100 g pšeničnog brašna
0 kom 125 ml (1/8 l) bijelog vina 2 žlice slatkog vinjaka 125 ml (1/8 l) instant mesne juhe
0 kom 100 g rajčice
0 kom 4 žlice nasjeckanog peršina
0 kom Vrijeme pirjanja:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti i izrezati na 4 komada, natrljati

02.

zagrijati, komade pileta dobro popržiti, izvaditi i ostaviti na toplom;

03.

očistiti, oprati, izrezati na ploške;

04.

sitno narezati i pirjati zajedno sa šampinjonima;

05.

umiješati i popržiti svijetlosmeđe;

06.

umiješati

07.

kratko potopiti u kipuću vodu, ohladiti u hladnoj vodi, oguliti, izrezati na sitne kockice, dodati gljivama, prokuhati i pirjati 8 min; dodati pile i pirjati 30 min; izvaditi pile na ugrijan pladanj i staviti na toplo; umak još malo prokuhati, umiješati

08.

preliti umak preko pileta i poslužiti.

09.

oko 50 min.

žena.hr
20.7.2013.