oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti i izrezati na 4 komada, natrljati
Sastojci
0 kom 1 pile pripremljeno za kuhanje (oko 1 kg)
0 kom paprom i soli;
0 kom 3 žlice maslinova ulja 60 g maslaca
0 kom 250 g šampinjona
0 kom 1/2 očišćenog luka
0 kom 100 g pšeničnog brašna
0 kom 125 ml (1/8 l) bijelog vina 2 žlice slatkog vinjaka 125 ml (1/8 l) instant mesne juhe
0 kom 100 g rajčice
0 kom 4 žlice nasjeckanog peršina
0 kom Vrijeme pirjanja:
Priprema
01.
02.
zagrijati, komade pileta dobro popržiti, izvaditi i ostaviti na toplom;
03.
očistiti, oprati, izrezati na ploške;
04.
sitno narezati i pirjati zajedno sa šampinjonima;
05.
umiješati i popržiti svijetlosmeđe;
06.
umiješati
07.
kratko potopiti u kipuću vodu, ohladiti u hladnoj vodi, oguliti, izrezati na sitne kockice, dodati gljivama, prokuhati i pirjati 8 min; dodati pile i pirjati 30 min; izvaditi pile na ugrijan pladanj i staviti na toplo; umak još malo prokuhati, umiješati
08.
preliti umak preko pileta i poslužiti.
09.
oko 50 min.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb