Pikantni svinjski filet

Pikantni svinjski filet

Sastojci

0 kom 500 g svinjskog fileta
0 kom 1 žlicu maslaca ili margarina
0 kom solju
0 kom 2-3 glavice luka srednje veličine
0 kom 1-2 usoljena krastavca
0 kom oko 200 g propirjanih ploški šampinjona oko 150 g paradajz- paprike (iz staklenke)
0 kom 250 ml (1/4 l) tučenog vrhnja
0 kom papar, šećer srednje jaki senf
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

isprati pod hladnom tekućom vodom, ukloniti kožicu i eventualno masnoću, razrezati na 1 cm debele ploške;

02.

rastopiti i na njemu dobro ispeci ploške mesa; posuti

03.

izvaditi iz masnoće;

04.

očistiti, sitno narezati, pustiti da malo porumene u masnoći;

05.

izrezati na prutiće;

06.

dobro ocijediti; ova tri sastojka pridodati luku i pustiti da dobro propirja;

07.

dodati, zakuhati, pustiti da malo ukuha; dodati

08.

svemu pridodati meso, zagrijati ga u umaku i pustiti da malo odstoji.

09.

oko 30 min riža s maslacem

10.

zelena salata.

žena.hr
17.7.2013.