isprati pod hladnom tekućom vodom, ukloniti kožicu i eventualno masnoću, razrezati na 1 cm debele ploške;
Sastojci
0 kom 500 g svinjskog fileta
0 kom 1 žlicu maslaca ili margarina
0 kom solju
0 kom 2-3 glavice luka srednje veličine
0 kom 1-2 usoljena krastavca
0 kom oko 200 g propirjanih ploški šampinjona oko 150 g paradajz- paprike (iz staklenke)
0 kom 250 ml (1/4 l) tučenog vrhnja
0 kom papar, šećer srednje jaki senf
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
rastopiti i na njemu dobro ispeci ploške mesa; posuti
03.
izvaditi iz masnoće;
04.
očistiti, sitno narezati, pustiti da malo porumene u masnoći;
05.
izrezati na prutiće;
06.
dobro ocijediti; ova tri sastojka pridodati luku i pustiti da dobro propirja;
07.
dodati, zakuhati, pustiti da malo ukuha; dodati
08.
svemu pridodati meso, zagrijati ga u umaku i pustiti da malo odstoji.
09.
oko 30 min riža s maslacem
10.
zelena salata.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb