Pikantni španjolski krumpir

Pikantni španjolski krumpir

Sastojci

0 kom Krumpir
0 kom 1,5 kg krumpira, narezanih na manje komade
0 kom 1 zelena paprika, sitno nasjeckana
0 kom sol
0 kom crvena paprika
0 kom 250 ml umaka od rajčice
0 kom 1 žlica maslaca
0 kom 2 žličice maslinovog ulja
0 kom sol
0 kom crvena paprika
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom Umak
0 kom 1 žlica maslinovog ulja
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana

Priprema

01.

Stavite krumpir u lonac i prekrijte vodom. Nakon što voda zavrije, kuhajte 2 minute.2. U većoj tavi otopite maslac i zagrijte ulje. Dodajte krumpir i pecite ga 8-10 minuta. Dodajte sol, crvenu papriku i češnjak te pržite 1-2 minute. Maknite krumpir iz tave te držite na toplom.

02.

U zdjelici za umak zagrijte ulje. Dodajte luk i papriku te pržite 5 minuta uz često miješanje. Dodajte sol, crvenu papriku i umak od rajčice te pirjajte 1-2 minute. Usitnite umak u blenderu te poslužite sa krumpirom.

žena.hr
21.5.2008.