Pikantni lonac (Pfefferpothast)

Pikantni lonac (Pfefferpothast)

Sastojci

0 kom 750 g junećeg mesa (prsa)
0 kom 500 g luka
0 kom 2 žlice masti
0 kom 1 žličicu soli 1 žličicu papra 1 prstohvat mljevenog pimenta 1 lovorov list
0 kom 1 žlicu limunova soka 500 ml (1/2 l) juhe
0 kom 2 žlice mrvica
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, izrezati na kocke veličine oko 3 cm;

02.

očistiti, sitno narezati,

03.

zagrijati, meso popržiti i izvaditi staviti luk u mast i pustiti da porumeni; zapečeno meso i

04.

dodati luku;

05.

umiješati i pirjati;

06.

dodati pirjanom pfefferpothastu; eventualno začiniti solju i paprom.

07.

oko 1 h

08.

krumpir kuhan u slanoj vodi, kiseli krastavci.

žena.hr
20.9.2013.