istući batićem za meso, premazati
Sastojci
0 kom 4 tanke ploške junećeg mesa (ploška oko 200 g od buta)
0 kom senfom
0 kom 1-2 žlice slatkog vrhnja
0 kom solju, paprom, slatkom paprikom, vinjakom.
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom solju, paprom, slatkom paprikom
0 kom 1 kiseli krastavac
0 kom 60 g slanine prošarane mesom
0 kom 2 glavice luka
0 kom 2 žlice svinjske masti
0 kom 1 vezicu povrća
0 kom oko 125 ml (1/8 l) crnog vina
0 kom instant juhe;
Priprema
01.
02.
začiniti
03.
umak začiniti
04.
1/2h
05.
tijesto, miješana salata ili crveni kupus s brusnicama.
06.
po ukusu;
07.
uzdužno prepoloviti;
08.
izrezati na rezance;
09.
oguliti, raspoloviti, narezati na kolutiće; sve sastojke poslagati na ploške mesa, namotati savitak s uže strane, pričvrstiti čačkalicm ili koncem otpornim na toplinu;
10.
ugrijati, savitke popržiti sa svih strana; doliti malo vruće vode i pirjati oko 30 minuta;
11.
očistiti, oprati, narezati, dodati savitcima i pirjati; povremeno okretati savitke i po potrebi nadoknaditi isparenu tekućinu sa
12.
ili
13.
umak od pirjanja zajedno s povrćem protisnuti kroz cjediljku, umiješati
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb