Pikantna svinjetina sa bulgurom

Pikantna svinjetina sa bulgurom

Sastojci

0 kom 175 ml soka od ananasa
0 kom pola šalice bulgur pšenice
0 kom papar
0 kom ulje
0 kom 200 g svinjskog mesa, narezanog na manje komadiće
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 1 crvena paprika, sitno narezana
0 kom mljevena crvena paprika
0 kom chili u prahu
0 kom sol

Priprema

01.

U zdjelici za umak zavrijte sok od ananasa. Dodajte bulgur, pomiješajte i maknite sa vatre. Prekrijte i ostavite da odstoji 30 minuta.

02.

U tavi zagrijte malo ulja. Dodajte svinjetinu, luk i češnjak te pržite 7-8 minuta ili dok svinjetina ne bude gotova.

03.

Dodajte preostale sastojke i miješajte 2-3 minute.

04.

Dodajte bulgur, promiješajte i poslužite.

žena.hr
8.1.2009.