Za pikantan kupus
Sastojci
0 kom 1 mala glavica kupusa (oko 750 g)
0 kom 8-10 glavica luka (oko 250 g)
0 kom 50 g svinjske masti
0 kom sol 5 bobica borovice (klekinje) 1 list lovora 125 ml (1/8 l) vode
0 kom 2 kisele jabuke
0 kom solju, paprom, octom
0 kom 2 očišćene skuše (oko 1 1/5 kg)
0 kom limunovim sokom
0 kom Vrijeme pečenja:
Priprema
01.
02.
odstraniti vanjske listove, izrezati na osmine, izvaditi sredinu, oprati, izrezati na rezance;
03.
očistiti, izrezati na četvrtine;
04.
otopiti, pirjati luk dok ne poprimi svijetložutu boju, dodati kupus, propirjati, dodati
05.
dodati i pirjati 5 min;
06.
oguliti, izrezati na četvrtine, izrezati na komadiće, dodati u kupus, pirjati još 10 min, začiniti
07.
i staviti na toplo;
08.
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti
09.
ostaviti da stoji 15 min posušiti, unutarnju i vanjsku stranu ribe posoliti i popapriti, zarezati nekoliko puta po gornjem dijelu, ispeći na žaru i gotove poslužiti na kupusu.
10.
svaka strana po 7 min.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb