Očišćenu ribu narezati na odreske, luk sitno nasjeckati,a slaninu narezati na kockice.
Sastojci
0 kom 25 dag ribe
0 kom 5 dag svježeg sira
0 kom vrhnje
0 kom sol
0 kom 500 g luka
0 kom slanina
0 kom brašno i jaja za domaće tijesto
0 kom slatka i ljuta mljevena paprika
0 kom feferon
0 kom češnjak
0 kom maslac
Priprema
01.
02.
Na masnoći popržiti slaninu, izvaditi je, a na ostatak masnoće dodati luk, popržiti, dodati slatku i ljutu mljevenu papriku. Zalijati vodom te pirjati dok luk ne omekša. Potom na luk rasporediti ribu, nakon toga dodati ljute feferone i sitno sjeckani češnjak. Preliti vrućom vodom te pirjati dok riba ne omekša.
03.
U tavici ostopimo maslac, dodamo vrhnje, ocijeđenu tjesteninu i svježi kravlji sir. Sve skupa dobro izmiješamo, začinimo i kod posluživanja pospemo prženom slaninom
04.