Penne u umaku od gljiva i vrhnja

Penne u umaku od gljiva i vrhnja

Sastojci

0 kom 250 g penne tjestenine
0 kom 3-4 kriške pancete, narezane na manje komadiće
0 kom ulje
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 250 g šampinjona, narezanih na ploške
0 kom 1 limenka pelata, usitnjenih
0 kom 100 ml vrhnja za kuhanje
0 kom 50 g listova špinata

Priprema

01.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite je i vratite natrag u lonac te prekrijte.

02.

U međuvremenu u tavi prepržite pancetu. Maknite je iz tave te ocijedite na papirnatim ručnicima.

03.

U istoj tavi pržite češnjak i gljive dok ne omekšaju. Dodajte pelate sa sokom i pojačajte vatru. Nakon što sok zavrije, smanjite vatru te pirjajte 5 minuta uz povremeno miješanje.

04.

Dodajte vrhnje i zagrijte ga, a nakon toga dodajte tjesteninu.

05.

Dodajte špinat i pomiješajte. Poslužite sa pancetom.

žena.hr
15.3.2008.