Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 750 g puter tikve, oguljene i narezane na kockice
0 kom ulje
0 kom kadulja
0 kom mljevena crvena paprika
0 kom naribani parmezan
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 1 poriluk, sitno narezan
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 300 ml kokošjeg temeljca
0 kom 100 ml vrhnja za kuhanje
0 kom 350 g penne tjestenine
0 kom 50 g smrznutog graška
Priprema
01.
02.
Na alu foliju rasporedite kockice puter tikve, malo poprskajte uljem te posolite i popaprite. Pecite u pećnici 25-30 minuta.
03.
U tavi zagrijte malo ulja te pržite poriluk 5 minuta. Dodajte češnjak i pržite 1 minutu. Izvadite iz tave i stavite na stranu.
04.
U blenderu usitnite puter tikvu te pomiješajte sa temeljcem i vrhnjem za kuhanje.
05.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. U zadnje 2 minute kuhanja u vodu dodajte grašak.
06.
Tjesteninu i grašak prebacite u tavu. Dodajte poriluk i češnjak, malo soli i papra, kadulju, mljevenu crvenu papriku te puter tikve. Držite na vatri dok se sve na zagrije.
07.
Posipajte sa parmezanom i poslužite.