Penne sa svježim povrćem

Penne sa svježim povrćem

Sastojci

0 kom 750 g puter tikve, oguljene i narezane na kockice
0 kom ulje
0 kom kadulja
0 kom mljevena crvena paprika
0 kom naribani parmezan
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 1 poriluk, sitno narezan
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 300 ml kokošjeg temeljca
0 kom 100 ml vrhnja za kuhanje
0 kom 350 g penne tjestenine
0 kom 50 g smrznutog graška

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

02.

Na alu foliju rasporedite kockice puter tikve, malo poprskajte uljem te posolite i popaprite. Pecite u pećnici 25-30 minuta.

03.

U tavi zagrijte malo ulja te pržite poriluk 5 minuta. Dodajte češnjak i pržite 1 minutu. Izvadite iz tave i stavite na stranu.

04.

U blenderu usitnite puter tikvu te pomiješajte sa temeljcem i vrhnjem za kuhanje.

05.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. U zadnje 2 minute kuhanja u vodu dodajte grašak.

06.

Tjesteninu i grašak prebacite u tavu. Dodajte poriluk i češnjak, malo soli i papra, kadulju, mljevenu crvenu papriku te puter tikve. Držite na vatri dok se sve na zagrije.

07.

Posipajte sa parmezanom i poslužite.

žena.hr
26.11.2008.