Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Sastojci
0 kom 300 g penne tjestenine
0 kom 350 g suhe pikantne kobasice, narezane na ploške
0 kom 100 ml goveđeg temeljca
0 kom 1 žuta tikvica, narezana na manje komadiće
0 kom 6-7 malih rajčica, narezanih na ploške
0 kom bosiljak
0 kom 5 kom. mladog luka, narezanih na male komadiće
0 kom ulje
Priprema
01.
02.
U tavi pržite kobasice 4-5 minuta. Dodajte temeljac te držite na srednje jakoj vatri 5 minuta.
03.
U tavu dodajte tikvice, rajčice i bosiljak. Nakon što sve zavrije, smanjite vatru, poklopite tavu i pirjajte 5 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte luk i držite na vatri još 1 minutu.
04.
Prebacite sadržaj tave u veću posudu, pomiješajte sa tjesteninom i poslužite.