Penne sa prženim rajčicama i češnjakom

Penne sa prženim rajčicama i češnjakom

Sastojci

0 kom ulje
0 kom 4-5 malih rajčica, narezanih na pola
0 kom malo soli
0 kom malo šećera
0 kom malo papra
0 kom 1/2 glavice češnjaka, neoguljenog
0 kom 120 g penne tjestenine
0 kom bosiljak
0 kom 50 g mrvljene fete ili mozzarelle

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

02.

Na lim za pečenje stavite alu-foliju te je lagano premažite uljem. Na foliju stavite komade rajčice, premažite ih sa malo ulja te posipajte solju, šećerom i paprom.

03.

Odrežite vrh sa glavice češnjaka te polijte sa malo ulja. Zamotajte u alu-foliju i stavite pored rajčica. Rajčice i češnjak pecite 25-30 minuta u pećnici.

04.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

05.

U malu posudicu stavite žličicu ulja te u nju ocijedite češnjak. Prelijte preko tjestenine i promiješajte.

06.

Dodajte rajčice i bosiljak. Posipajte sa sirom.

žena.hr
7.2.2010.