Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 4-5 malih rajčica, narezanih na pola
0 kom malo soli
0 kom malo šećera
0 kom malo papra
0 kom 1/2 glavice češnjaka, neoguljenog
0 kom 120 g penne tjestenine
0 kom bosiljak
0 kom 50 g mrvljene fete ili mozzarelle
Priprema
01.
02.
Na lim za pečenje stavite alu-foliju te je lagano premažite uljem. Na foliju stavite komade rajčice, premažite ih sa malo ulja te posipajte solju, šećerom i paprom.
03.
Odrežite vrh sa glavice češnjaka te polijte sa malo ulja. Zamotajte u alu-foliju i stavite pored rajčica. Rajčice i češnjak pecite 25-30 minuta u pećnici.
04.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
05.
U malu posudicu stavite žličicu ulja te u nju ocijedite češnjak. Prelijte preko tjestenine i promiješajte.
06.
Dodajte rajčice i bosiljak. Posipajte sa sirom.