U loncu za umak prepržite pola usitnjenog češnjaka. Dodajte lovorov list i pelate te ih u loncu usitnite. Pirjajte 15 minuta.
Sastojci
0 kom 2 režnja češnjaka
0 kom maslinovo ili biljno ulje
0 kom naribani parmezan
0 kom 1 limenka pelata
0 kom 1 lovorov list
0 kom peršin
0 kom bosiljak
0 kom crvena paprika ili chilli u prahu
0 kom 100 ml bijelog vina
0 kom sol i papar
0 kom 400 g penne tjestenine
Priprema
01.
02.
U tavi prepržite drugu polovicu usitnjenog češnjaka. Dodajte umak od pelata, peršin, bosiljak, crvenu papriku, vino te sol i papar. Držite na vatri 4-5 minuta uz povremeno miješanje.
03.
Sve pomiješajte sa tjesteninom koju ste u međuvremenu skuhali.
04.
Posipajte sa parmezanom.