isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti
Sastojci
0 kom 2 kg svinjetine (plećka)
0 kom sol, papar;
0 kom Prilog:
0 kom 1 čajnu žlicu kumina
0 kom 1 veliku glavicu luka
0 kom 1 komad celera
0 kom pšeničnim brašnom (razmućenim u malo hladne vode)
0 kom 1 -2 žlice rakije od kumina
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
Priprema
01.
02.
utrljati
03.
očistiti, narezati na krupne kockice;
04.
oprati, razrezati na četvrtine; sve sastojke složiti na dovoljno velik komad folije za pečenje, zaviti foliju, metnuti na rešetku u sredinu pećnice gotovu pečenku narezati na ploške; po želji povezati sok od pečenja;
05.
te začiniti solju, paprom;
06.
umiješati.
07.
oko 3 1/2
08.
1/2-1 3/4 h
09.
okruglice od krumpira ili zemičke, ili slani kuhani krumpir, kiseli kupus s ananasom ili varivo od prokule.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb