Pečenka s kuminom

Pečenka s kuminom

Sastojci

0 kom 2 kg svinjetine (plećka)
0 kom sol, papar;
0 kom Prilog:
0 kom 1 čajnu žlicu kumina
0 kom 1 veliku glavicu luka
0 kom 1 komad celera
0 kom pšeničnim brašnom (razmućenim u malo hladne vode)
0 kom 1 -2 žlice rakije od kumina
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:

Priprema

01.

isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti

02.

utrljati

03.

očistiti, narezati na krupne kockice;

04.

oprati, razrezati na četvrtine; sve sastojke složiti na dovoljno velik komad folije za pečenje, zaviti foliju, metnuti na rešetku u sredinu pećnice gotovu pečenku narezati na ploške; po želji povezati sok od pečenja;

05.

te začiniti solju, paprom;

06.

umiješati.

07.

oko 3 1/2

08.

1/2-1 3/4 h

09.

okruglice od krumpira ili zemičke, ili slani kuhani krumpir, kiseli kupus s ananasom ili varivo od prokule.

žena.hr
1.7.2015.