očistiti, ostrugati, oprati, staviti da zakuha u
Sastojci
0 kom 250 g tanke mrkve
0 kom slanoj vodi;
0 kom 1 kg svinjetine (od buta)
0 kom sol, papar, slatku papriku
0 kom 1 žlicom ulja
0 kom pšenično brašno (razmutiti u malo hladne vode)
0 kom solju, paprom, crvenom paprikom.
0 kom Struja: Plin: Vrijeme pečenja:
Priprema
01.
02.
pustiti desetak minuta da se napola skuha;
03.
isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti;
04.
utrljati, urezati meso više puta u smjeru vlakanaca u mesu tako da se mrkva može ugurati unutra;
05.
namazati meso i zajedno s preostalom mrkvom položiti na dovoljno veliki komad folije za pečenje; zaviti foliju i staviti na rešetku u sredinu pećnice; gotovu mrkvu narezati na kolutiće; sok od pečenja zakuhati na vatri, dodati
06.
da bi se zgusnuo;
07.
te začiniti
08.
oko 3 1/2 oko 1 1/2 h
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb