Pečenje s mrkvom

Pečenje s mrkvom

Sastojci

0 kom 250 g tanke mrkve
0 kom slanoj vodi;
0 kom 1 kg svinjetine (od buta)
0 kom sol, papar, slatku papriku
0 kom 1 žlicom ulja
0 kom pšenično brašno (razmutiti u malo hladne vode)
0 kom solju, paprom, crvenom paprikom.
0 kom Struja: Plin: Vrijeme pečenja:

Priprema

01.

očistiti, ostrugati, oprati, staviti da zakuha u

02.

pustiti desetak minuta da se napola skuha;

03.

isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti;

04.

utrljati, urezati meso više puta u smjeru vlakanaca u mesu tako da se mrkva može ugurati unutra;

05.

namazati meso i zajedno s preostalom mrkvom položiti na dovoljno veliki komad folije za pečenje; zaviti foliju i staviti na rešetku u sredinu pećnice; gotovu mrkvu narezati na kolutiće; sok od pečenja zakuhati na vatri, dodati

06.

da bi se zgusnuo;

07.

te začiniti

08.

oko 3 1/2 oko 1 1/2 h

žena.hr
5.1.2015.