Pečeni krumpir sa ružmarinom

Pečeni krumpir sa ružmarinom

Sastojci

0 kom 1 kg krumpira
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 3 žličice biljnog ili maslinovog ulja
0 kom ružmarin
0 kom timijan
0 kom sol
0 kom papar

Priprema

01.

Zagrijte vodu do vrenja u posudi (po želji posolite).

02.

U međuvremenu narežite krumpir na male kockice. Dok voda zavrije, stavite krumpir u posudu i kuhajte 10 minuta. Ocijedite krumpir.

03.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

04.

U većoj zdjeli pomiješajte luk, ulje, ružmarin, timijan sol i papar. Dodajte krumpir i još jednom dobro promiješajte.

05.

Stavite začinjeni krumpir na alu foliju i tako stavite sa tavom u pećnicu. Ostavite u pećnici oko 10 minuta dok krumpir ne postane mekan.

06.

Ovako spremljen krumpir može poslužiti kao idealan prilog uz ribu.

žena.hr
23.8.2008.