oprati, posušiti, odrezati kapice, unutrašnjost izdubiti, rajčice iscijediti;
Sastojci
0 kom 8 velikih rajčica
0 kom 125 ml (1/8 l) mlijeka
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 100 g plemenitog pljesnjivog sira
0 kom 2 čajne žlice gustina
0 kom 2 žličice vode
0 kom 2 žumanca
0 kom 2 bjelanca
0 kom solju, paprom 1 žličicom nasjeckanog estragona
0 kom Struja:
0 kom Plin:
Priprema
01.
02.
zagrijati;
03.
oko 15 min.
04.
zdrobiti, dodati mlijeko i miješati dok se sir ne otopi; dodati
05.
izmiješanog sa
06.
tekućinu zgusnuti, malo ohladiti, dobro izmiješati;
07.
dodati tekućini;
08.
tući dok snijeg ne postane tako krut da je rez noža vidljiv; snijeg od bjelanaca pažljivo umiješati u smjesu, začiniti
09.
rajčice napuniti smjesom, staviti kapice; rajčice staviti u namazanu vatrostalnu posudu i peći u prethodno zagrijanoj pećnici.
10.
oko 225
11.
oko 5
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb