Svježe očišćene orade namazati maslinovim uljem i natrljati krupnom morskom solju. U unutrašnjost svake orade staviti cijeli češanj češnjaka. Položiti ih u kalup za pečenje, na papir za pečenje, prethodno namazan maslinovim uljem.

Sastojci
0 kom 2 svježe orade (svaka oko 250 - 300 g)
0 kom maslinovo ulje
0 kom nekoliko češnjeva češnjaka
0 kom peršinovo lišće
0 kom krumpir za prilog (dva velika krumpira po osobi)
0 kom krupna morska sol
Priprema
01.
02.
Očišćene krumpire narezati na okrugle ploške, zaliti maslinovim uljem i posuti solju te promiješati i rasporediti u kalup oko riba.
03.
Peći na 200 stupnjeva otprilike sat vremena.
04.
Uz pečene orade, po želji, poslužiti mješavinu sitno nasjeckanog peršinovog lišća i češnjaka u maslinovom ulju te domaći kruh.