Patka s majčinom dušicom

Patka s majčinom dušicom

Sastojci

0 kom 1 kg krumpira jednake veličine
0 kom slane vode
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 3 žlice majčine dušice 1 žličicom nasjeckanog ružmarina soli;
0 kom 1 žlicom maslinova ulja;
0 kom 1 patku pripremljenu za kuhanje (oko 2 kg)
0 kom 2 glavice luka srednje veličine
0 kom malo vruće vode
0 kom grančicama majčine dušice ili ružmarina
0 kom Struja:
0 kom Plin:

Priprema

01.

oprati i staviti u toliko

02.

da prekrije krumpir, kuhati 15-20 min, ocijediti, odmah oguliti, posuti sa

03.

preliti

04.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, posoliti izvana i iznutra, napuniti jednim dijelom krumpira, ostatak krumpira staviti na stranu,; patku staviti u posudu za pečenje tako da su leđa s donje strane i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu.

05.

očistiti, razrezati na četvrtine, dodati uz patku, za vrijeme pečenja patku povremeno probosti ispod krila i bataka da iscuri masnoća; nakon otprilike 30 min pečenja izvaditi nakupljenu mast, kad sok od pečenja počne tamniti doliti

06.

patku povremeno polijevati sokom od pečenja, a pečenje podlijevati vodom; 15 min prije kraja pečenja dodati preostali krumpir i prepeći ga, pečenu patku izrezati na komade i složiti s krumpirom na zagrijani pladanj; ukrasiti

07.

sok od pečenja poslužiti zasebno.

08.

oko 225

09.

oko 4

10.

oko 1 3/4 h.

žena.hr
21.9.2013.