oprati i staviti u toliko
Sastojci
Priprema
da prekrije krumpir, kuhati 15-20 min, ocijediti, odmah oguliti, posuti sa
preliti
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, posoliti izvana i iznutra, napuniti jednim dijelom krumpira, ostatak krumpira staviti na stranu,; patku staviti u posudu za pečenje tako da su leđa s donje strane i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu.
očistiti, razrezati na četvrtine, dodati uz patku, za vrijeme pečenja patku povremeno probosti ispod krila i bataka da iscuri masnoća; nakon otprilike 30 min pečenja izvaditi nakupljenu mast, kad sok od pečenja počne tamniti doliti
patku povremeno polijevati sokom od pečenja, a pečenje podlijevati vodom; 15 min prije kraja pečenja dodati preostali krumpir i prepeći ga, pečenu patku izrezati na komade i složiti s krumpirom na zagrijani pladanj; ukrasiti
sok od pečenja poslužiti zasebno.
oko 225
oko 4
oko 1 3/4 h.