oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, iznutra i izvana utrljati
Sastojci
Priprema
patku zajedno s iznutricama (bez jetara) staviti leđima prema dolje u posudu za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici; za vrijeme pečenja povremeno probosti ispod krila i bataka da iscuri mast, patku peći oko 45 min, izvaditi iz pećnice, staviti na zagrijan pladanj i odložiti na toplo;
očistiti, sitno nasjeckati
očistiti, oprati, izrezati na rezance, iz soka od pečenja odstraniti suvišnu masnoću, zagrijati ga i na njemu popržiti vlasac, luk i češnjak, umiješati kupus i sve zajedno složiti uz rub posude gdje se pekla patka;
izrezati na tanke ploške, staviti u sredinu posude i na slaninu položiti patku, vratiti u pećnicu i peći; povrće povremeno promiješati;
oguliti, izrezati na četvrtine, izvaditi sjemenke i izrezati na tanke ploške; dodati patki nakon 30 min pečenja i zajedno peći.
oko 250
-6
oko 90 min.