Patka s jabukama

Patka s jabukama

Sastojci

0 kom 1 pripremljenu patku s iznutricama (2-2 1/2 kg)
0 kom sol, papar, origano;
0 kom 250 g vlasca 1 glavicu luka 1 češanj češnjaka
0 kom 1 kineski kupus (oko 600 g)
0 kom 75 g mesnate slanine
0 kom 4 velike kiselkaste jabuke (oko 650 g)
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, iznutra i izvana utrljati

02.

patku zajedno s iznutricama (bez jetara) staviti leđima prema dolje u posudu za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici; za vrijeme pečenja povremeno probosti ispod krila i bataka da iscuri mast, patku peći oko 45 min, izvaditi iz pećnice, staviti na zagrijan pladanj i odložiti na toplo;

03.

očistiti, sitno nasjeckati

04.

očistiti, oprati, izrezati na rezance, iz soka od pečenja odstraniti suvišnu masnoću, zagrijati ga i na njemu popržiti vlasac, luk i češnjak, umiješati kupus i sve zajedno složiti uz rub posude gdje se pekla patka;

05.

izrezati na tanke ploške, staviti u sredinu posude i na slaninu položiti patku, vratiti u pećnicu i peći; povrće povremeno promiješati;

06.

oguliti, izrezati na četvrtine, izvaditi sjemenke i izrezati na tanke ploške; dodati patki nakon 30 min pečenja i zajedno peći.

07.

oko 250

08.

-6

09.

oko 90 min.

žena.hr
25.12.2017.