oprati pod hladnom tekućom vodom posušiti, izvana i iznutra

Sastojci
0 kom 4 očišćene pastrve (svaka po 200 g)
0 kom posoliti
0 kom maslacem ili margarinom;
0 kom 12 tankih ploški mesnate slanine
0 kom 250 ml (1/4 l) kiselog vrhnja
0 kom paprom cayenne-paprom slatkom paprikom šećerom
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
vatrostalnu posudu namazati
03.
obaviti oko riba, ribu položiti u posudu i staviti na rešetku u pećnici;
04.
začiniti solju,
05.
i preliti preko pastrva nakon 15 min pečenja, te peći pastrve još daljnjih 5 min.
06.
-225
07.
-6
08.
oko 20 min
09.
krumpir s peršinom, chicoree-salata, zelena ili od rajčica.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb