oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti izvana i iznutra
Sastojci
0 kom 4 očišćene pastrve (od po 150-200 g)
0 kom limunovim sokom
0 kom Prilog:
0 kom pšenično brašno;
0 kom 4 žlice ulja
0 kom 50 g maslaca
0 kom 2 žlice limunova soka
0 kom 1 žlicom worchester-umaka
0 kom sjeckanim peršinom,
0 kom kriškama limuna.
0 kom Vrijeme prženja:
Priprema
01.
02.
i uvaljati u
03.
zagrijati, popržiti ribu s obje strane; ulje ocijediti,
04.
dodati ribama, otopiti, ribe okrenuti u pjeni od maslaca, položiti na zagrijanu pliticu, ostaviti na toplome, maslac izmiješati sa
05.
te po želji sa
06.
i preliti preko pastrva, po želji posuti
07.
garnirati
08.
oko 10 min
09.
krumpir s maslacem, zelena salata.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb