Pastrva "Florentine"

Pastrva "Florentine"

Sastojci

0 kom 600 g (2 paketića) zamrznutog špinata u listovima
0 kom 80 g masne slanine
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 1 luk srednje veličine
0 kom paprom, solju
0 kom 4 očišćenje pastrve (svaki po 200 g)
0 kom limunovim sokom
0 kom 60 g margarina
0 kom 3 žlice bijelog vina
0 kom 1 čašicu (150 g) kiselog vrhnja
0 kom Struja:

Priprema

01.

otopiti na sobnoj temperaturi;

02.

narezati na kockice, otopiti;

03.

otprilike 4

04.

-25 min.

05.

očistiti, sitno narezati, ispržiti u otopljenoj slanini da postane staklast, dodati špinatu i nekoliko minuta zajedno pirjati; začiniti

06.

špinat staviti u namazanu posudu;

07.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izvana i iznutra namazati

08.

ostaviti da stoji oko 15 min, posuti solju te uvaljati u 3-4 žlice pšeničnog brašna;

09.

zagrijati, ispržiti pastrve s obje strane da poprime zlatnožutu boju; poslagati na špinat i posudu staviti na rešetku u zagrijanu pećnicu; umak od pečenja prokuhati sa

10.

procijediti kroz sito, dodati

11.

promiješati, začiniti solju i paprom kratko vrijeme prije nego što su pastrve gotove preliti preko ribe umak i zajedno zapeći.

12.

oko 200

žena.hr
25.7.2013.