otopiti na sobnoj temperaturi;
Sastojci
0 kom 600 g (2 paketića) zamrznutog špinata u listovima
0 kom 80 g masne slanine
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 1 luk srednje veličine
0 kom paprom, solju
0 kom 4 očišćenje pastrve (svaki po 200 g)
0 kom limunovim sokom
0 kom 60 g margarina
0 kom 3 žlice bijelog vina
0 kom 1 čašicu (150 g) kiselog vrhnja
0 kom Struja:
Priprema
01.
02.
narezati na kockice, otopiti;
03.
otprilike 4
04.
-25 min.
05.
očistiti, sitno narezati, ispržiti u otopljenoj slanini da postane staklast, dodati špinatu i nekoliko minuta zajedno pirjati; začiniti
06.
špinat staviti u namazanu posudu;
07.
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izvana i iznutra namazati
08.
ostaviti da stoji oko 15 min, posuti solju te uvaljati u 3-4 žlice pšeničnog brašna;
09.
zagrijati, ispržiti pastrve s obje strane da poprime zlatnožutu boju; poslagati na špinat i posudu staviti na rešetku u zagrijanu pećnicu; umak od pečenja prokuhati sa
10.
procijediti kroz sito, dodati
11.
promiješati, začiniti solju i paprom kratko vrijeme prije nego što su pastrve gotove preliti preko ribe umak i zajedno zapeći.
12.
oko 200
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb