Pastitsio

Pastitsio

Sastojci

0 kom 150 g tjestenine
0 kom 1 bjelanjak
0 kom muškatni oraščić
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 150 ml mlijeka
0 kom 1 žlica kukuruznog brašna ili škroba
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom 1 jaje, zamućeno
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom 2 žlice mlijeka
0 kom 250 g mljevenog goveđeg mesa
0 kom 1 patlidžan, oguljen i narezan na kocke
0 kom 4-5 rajčica, narezanih na manje komadiće
0 kom 1 luk, sitno nasjeckani
0 kom sol
0 kom cimet

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.2. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i ocijedite je. Tjestenini dodajte bjelanjak, parmezan i mlijeko te dobro promiješajte.

02.

U međuvremenu u tavi ispecite mljeveno meso. U tavu zatim dodajte patdilžan, rajčice, luk, sol, cimet, muškatni oraščić i češnjak. Pirjajte nekoliko minuta.

03.

U zdjelicu za umak nalijte mlijeko i kukurzno brašno te držite na laganoj vatri sve dok se umak ne zgusne. Zatim dodajte parmezan i jaje.

04.

U vatrostalnu posudu stavite pola mješavine sa tjesteninom, zatim meso sa povrćem, ostatak tjestenine te na vrh umak.

05.

Pecite u pećnici 40 minuta.

žena.hr
30.5.2007.