1. Zagrijte pećnicu na 200°C i skuhajte krumpir i pastrnjak. Narežite slatki krumpir na tanke ploškice, stavite u namašćenu posudu za pećenje i pecite dok ne omekšaju. U međuvremenu prodinstajte luk i češnjak na malo ulja dok ne postanu staklasti. 1/3 smjese luka i češnjaka pomiješajte s 450g svježeg špinata u drugoj tavi. Miješajući prepržite te začinite muškatnim oraščićem, prstohvatom soli i papra. 2. Ostatak luka i češnjaka pomiješajte s mljevenom junetinom, dinstajte 15 min bez poklopca i začinite komoračem, soli i paprom po želji. Ulijte 75 ml Alpro soja vrhnja za kuhanje i mješajući sve zajedno dinstajte narednih 5 min. 3. Napravite pire od krumpira i pastrnjaka, 1 žlice ulja ili margarina, 175 ml Alpro sojinog vrhnja za kuhanje uz dodatak muškatnog oraščića te po želji soli i papra. 4. Pripremite modlicu kako bi oblikovali sve sastojke na tanjuru. Počnite s redom špinata na dnu te dodajte mljevenu junetinu. Prekrijte debelim slojem pire krumpira i na vrh ubacite ploškice slatkog krumpira. Poslužite odmah.
Sastojci
0 kom 400g krumpira 500g pastrnjaka 1 luk 3 režnja češnjaka 450 g svježeg špinata 250g mljevene junetine 250 ml Alpro sojinog vrhnja za kuhanje 2 žlice ulja 2 žlice sjemenki komorača muškatni oraščić crni papar i morska sol 2 slatka
Priprema
01.