Pašteta od pilećih jetrica

Pašteta od pilećih jetrica

Sastojci

0 kom 250 g pilećih jetrica
0 kom 1 glavica luka (srednje velika)
0 kom 125 g putra
0 kom 1 kuhano jaje
0 kom 1-2 žličica vegete
0 kom papar
0 kom sol

Priprema

01.

Glavicu luka sitno izrezati i propirjati na malo masnoće uz dodatak vegete.

02.

Dodati jetrica (prethodno oprana i izrezana na manje komadiće). Pirjati dok jetrica ne postanu mekana. Nakon toga pustiti ih da se ohlade.

03.

Za to vrijeme skuhati jaje i izraditi maslac (ili ga staviti u mikrovalnu pećnicu na nekoliko sekundi kako bi bio mekan).

04.

Jetrica staviti u blender ili ih izmiksati štapnim mikserom, dodati kuhano jaje i putar te po želji sol i papar.

05.

Sve dobro promiješati dok smjesa ne postane kompaktna. Staviti u hladnjak.

žena.hr
22.1.2013.