probrati, izvaditi peteljke, zgnječiti u kašu, protisnuti kroz cjedilo
Sastojci
0 kom 500 g malina
0 kom 2 žumanca
0 kom 125 g šećera 2 žlice limunova soka
0 kom 2 bjelanca
0 kom 500 ml (1/2 l) slatkog vrhnja
0 kom očišćenim, po dužini nasjeckanim bademima.
Priprema
01.
02.
istući pjenasto sa
03.
umiješati;
04.
istući u čvrst snijeg
05.
istući u čvrstu masu; snijeg i tučeno slatko vrhnje umiješati u kremu od žumanaca i pažljivo izmiješati s kašom (pireom), staviti u male kalupe ili veću zdjelu i prekriti alu-folijom, ostaviti 3-4 sata u zamrzivaču da se zamrzne; po želji prije posluživanja kalupe (zdjelu) držati kratko vrijeme u vrućoj vodi i parfait prevrnuti na stakleni tanjur, te posuti
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb