Parfait od malina

Parfait od malina

Sastojci

0 kom 500 g malina
0 kom 2 žumanca
0 kom 125 g šećera 2 žlice limunova soka
0 kom 2 bjelanca
0 kom 500 ml (1/2 l) slatkog vrhnja
0 kom očišćenim, po dužini nasjeckanim bademima.

Priprema

01.

probrati, izvaditi peteljke, zgnječiti u kašu, protisnuti kroz cjedilo

02.

istući pjenasto sa

03.

umiješati;

04.

istući u čvrst snijeg

05.

istući u čvrstu masu; snijeg i tučeno slatko vrhnje umiješati u kremu od žumanaca i pažljivo izmiješati s kašom (pireom), staviti u male kalupe ili veću zdjelu i prekriti alu-folijom, ostaviti 3-4 sata u zamrzivaču da se zamrzne; po želji prije posluživanja kalupe (zdjelu) držati kratko vrijeme u vrućoj vodi i parfait prevrnuti na stakleni tanjur, te posuti

žena.hr
25.8.2015.