staviti na lim; pladanj staviti u prethodno zagrijanu pećnicu;
Sastojci
Priprema
-225
-10 min; lješnjake staviti na sito i skinuti smeđu kožicu;
staviti na vatru da poprimi smeđu boju, dodati lješnjake i dobro promiješati; krokant - grilaž staviti na namazani ravni lim i ostaviti da se ohladi; rastucati u fini krokant
staviti na vatru sa
kuhati tako dugo (oko 7 min) dok ne nastane gusti sirup;
istući sa
dodavati vrući sirup i neprestano tući staviti na laganu vatru, dalje tući dok ne nastane pjenasta gusta smjesa, a zatim staviti u hladnu kupku i tući dok se ne ohladi; umiješati krokant;
miješati u glatku masu u vrućoj kupki
čvrsto stući, od toga 2 žlice umiješati u rashlađenu kuvertiru; ostatak dodati masi od žumanaca i krokanta i sve zajedno dobro promiješati; metalnu zdjelu napuniti masom i ostaviti u zamrzivaču oko 6 sati da se zamrzne; povremeno promiješati hvataljkom za sladoled; oblikovati.