Parfait od lješnjaka

Parfait od lješnjaka

Sastojci

0 kom 150 g lješnjaka
0 kom Struja:
0 kom Vrijeme prženja:
0 kom 100 g šećera
0 kom 250 g šećera
0 kom 250 ml (1/4 l) vode
0 kom 7 žumanaca
0 kom 1 jajem
0 kom 100 g kuvertire (glazure)
0 kom 500 ml (1/2 l) slatkog vrhnja

Priprema

01.

staviti na lim; pladanj staviti u prethodno zagrijanu pećnicu;

02.

-225

03.

-10 min; lješnjake staviti na sito i skinuti smeđu kožicu;

04.

staviti na vatru da poprimi smeđu boju, dodati lješnjake i dobro promiješati; krokant - grilaž staviti na namazani ravni lim i ostaviti da se ohladi; rastucati u fini krokant

05.

staviti na vatru sa

06.

kuhati tako dugo (oko 7 min) dok ne nastane gusti sirup;

07.

istući sa

08.

dodavati vrući sirup i neprestano tući staviti na laganu vatru, dalje tući dok ne nastane pjenasta gusta smjesa, a zatim staviti u hladnu kupku i tući dok se ne ohladi; umiješati krokant;

09.

miješati u glatku masu u vrućoj kupki

10.

čvrsto stući, od toga 2 žlice umiješati u rashlađenu kuvertiru; ostatak dodati masi od žumanaca i krokanta i sve zajedno dobro promiješati; metalnu zdjelu napuniti masom i ostaviti u zamrzivaču oko 6 sati da se zamrzne; povremeno promiješati hvataljkom za sladoled; oblikovati.

žena.hr
16.10.2017.