Žutanjke sa šećerom izmiksajte do guste smjese, mlijeko stavite u lonac sa 2 žlice šećera u koje ste dodali vanilin šećer. Pustite mlijeko za zavrije.

Sastojci
3 kom žumanjaka
4 žlice šećer
0.5 L mlijeka
1 kom vanilin šećera
5 kom bjelanjaka
300 g petit keksa
Priprema
01.
02.
Umutite snijeg od bjelanjaka, keks posložite na dno u veliku staklenu posudu.
03.
Žlicom odvajate snijeg od bjelanjaka i nakratko stavljajte u uzavrelo mlijeko, kuglice od snijega nakon minute okrenite na drugu stranu dok ne povećaju volumen i odmah ih slažite na kekse.
04.
Smjesu žutanjaka i šećera dodajte u preostalo mlijeko neprestano miješajući dok se ne zgusne.
05.
Prelijte preko kuglica od snijega i stavite u hladnjak na 3 sata da se ohladi.
06.
Na kraju pospite naribanom čokoladom.